Hej och välkommen till Skolkollen! Vad roligt att du letat dig fram genom Internets många domäner och avkrokar och hamnat just här! På den här sidan kommer du hitta information om skolor. Du kommer kunna läsa om en skolas organisation, om hur den drivs och fungerar med värdegrund och läroplan, om aktiviteter som vanligtvis förknippas med skolgången samt andra relaterade ämnen.

Vi hoppas att du ska hitta mycket matnyttig information som förhoppningsvis kommer kunna hjälpa dig i beslut rörande val av skola och andra svåra och knepiga ställningstaganden. Skoltiden är ju verkligen starten på vuxenlivet, och precis på samma sätt som det är viktigt att hamna rätt i yrkeslivet är det oerhört viktigtschool supplies att hamna i en bra skola. På sidan kommer vi gå igenom de olika stadierna i det svenska skolsystemet och därigenom även behandla de delar av skolgången som är valfria eller valbara.

Inget annat beslut kommer någonsin ha så stor inverkar på resten av ditt liv som ditt val av skola. Och lita på oss – om du har möjligheten att välja högstadium eller kanske framförallt gymnasium – se till att göra ordentligt research innan du fattar något beslut. I dagens Sverige finns oerhört varierade möjligheter vad gäller gymnasieutbildningar – många möjligheter som människor i stora delar av övriga världen aldrig ens skulle komma på tanken att drömma om! Men mer om det lite senare. Just nu vill vi bara välkomna dig hit, och uppmuntra dig att klicka dig fram mellan våra flikar och ämnen och förhoppningsvis lära dig riktigt mycket om skolor!